I'm the High Visual men - Lex van Beek

Het is September 2011 als ik Jan Coolen weer langs de waterkant tref. In mijn vroegere vis jaren was Jan even als mij actief op een lokaal water hier in de buurt. Nu na zeker 13 jaar staan we samen op het punt onze lijnen hier nat te maken. We hebben allebei dezelfde intentie en dat is de toppers van dit water te vangen. 

Wanneer we wat bij praten over vroeger komt enkele keren de naam TTB voorbij en ondertussen word ik ook nog eens lekker gemaakt met een overheerlijke bol die een zoete geur achterlaat. De naam Fiber Ice wekt mijn interesse. Omdat ik al enige tijd opzoek was naar een goede bol die ook tevens betaalbaar is en bovenal kwaliteit met zich mee draagt, adviseerde Jan mij TTB Baits. 

De keuze was dan ook snel gemaakt en ik ging op Jan zijn woord af en zo bestelde ik mijn eerste 5 kilo Fiber Ice…. Het najaar van 2011 liep niet echt lekker. Aangezien het water wat ik en Jan beviste een hoog moeilijkheidsgraad kent bleven de vangsten bij mij buitenwegen. 

Jan wist wel in een korte tijd menige mooie bakken te vangen met de Fiber ice en ook nog eens heel laat in het jaar. Zijn doorzettingsvermogen gecombineerd met precisie zorgde voor een handje vol mooie bakken. En dan te bedenken dat Jan vroeger tegen mij op keek, nu waren de rollen na al die jaren wel degelijk omgedraaid….

TTB BAITS at Carp 2012 te Zwolle

Wanneer ik naar Carp 2012 ga in Zwolle maak ik kennis met alle leden van de TTB Baits kern. Helaas door de drukte was het niet mogelijk om Jacco persoonlijk te spreken en het bleef dan ook bij een stevige handdruk. Ondanks dit bemerkte ik wel op dat het niet om de eerste beste bollen boer ging. Ik kan je zeggen dat over ieder product wel degelijk nagedacht is. Je kan met zijn producten alle kanten op. Zo heb je voor ieder seizoen een bol. Of het nu gaat om instant of voercampagnes ook dat is te vinden in zijn producten. En wat ik bovenal het belangrijkste vindt is dat de bol van goede kwaliteit is. Al zijn ingrediënten worden vers aangeleverd en in zijn producten verwerkt. Dus we spreken over een betaalbare bol met echte kwaliteit!

Ondertussen snuffel ik wat tussen de Pop-Ups en dan valt mij oog op de High-Visuals. Dit was een nieuw product van Jacco dat vandaag voor het eerst verkocht werd. Een half zinkende pop up. Een haak aasje dat de karper sneller op doet nemen en tevens een ander beweging geeft onder water dan een normale pop up… Een Hook Bait vol attractors dat zijn nodige sporen in het water achterlaat. Dit was een totaal nieuw toevoeging aan zijn producten.

1.foto.jpg
Als Jacco nu statiegeld op alle potjes zou doen, nou dan had ik er weer wat kilootjes bij...

Meteen bedenk ik dat ik met dit haak aasje enig verschil kan maken ten opzichten van andere karper vissers. Ik ben al een lange tijd van mening dat de Fluo's niet meer zo productief zijn op de wateren die ik bevis. Sterker nog, ik geloof dat zo’n fluo balletje de karper in deze tijd goed laat schrikken. En wat ook zo is dat de kleinere vissen meer aangetrokken wordt door zo’n fel gekleurd balletje. Nee, sinds lange tijd geloof ik meer in een natuurlijke uitstraling. 

Terug in de race…

Heel het  jaar 2011 bracht mij jammer genoeg niet veel vissen op de kant. Ik moet wel zeggen dat ik ook zeer weinig tijd had om te vissen. En wanneer ik een weekendje ging vissen, zocht ik het ver buiten mijn stad op. Daar waar ik lekker rustig kon vertoeven. Ik ben niet het type karper visser dat aan bingo vissen mee doet. Nee geef mij de ruimte en het liefst eigen ik alles op voor mezelf maar goed wie wil dat niet...

Ik ving in dat jaar enkele mooie karpers waaronder een mooie oude spiegel gedoopt onder de naam “The big ben”. Maar omdat dit water ver van mij vandaan is en ik teveel kilometers moest rijden vond ik het tijd het dichterbij op te zoeken.

Zo gezegd , zo gedaan... In mijn omgeving heb je veel wateren en daarnaast hebben wij een schitterend kanaal door onze stad lopen. Laat het ook zijn dat ik op dit kanaal al zo’n 15 jaar kennis opgedaan heb. In mijn jongere jaren zat ik hier gemiddeld 2 nachten per week langs de waterkant. En hoe schrikbarend het nu ook klinkt maar toen wist ik wel 100 a 150 vissen op jaarbasis te vangen. Helaas is er veel verandert door de jaren heen. 

Sinds enkele jaren is de gemeente begonnen met het verbreden van ons kanaal. Daarnaast moet ons kanaal ook uitgediept worden vanwege de zware scheepvaart van deze tijd. Hierdoor is eigenlijk alles verstoort. Vroeger wist ik precies de trekroutes van de vis en de paaiplekken. Maar omdat het kanaal helemaal ondersteboven is gegooid valt er nu geen pijl meer om te trekken. Veel karpervissers klagen en de vangsten blijven bij vele weg. Maar ondanks dit wist ik dit jaar toch nog mooie vangsten te bemachtigen. 

Kanaalobsessies - Deel 1

Het is half Maart als ik mijn spullen aan het uitladen ben en voor de verandering het kanaal weer op duik. Het is nu zeker weer jaar of 6 geleden dat ik hier heb gevist. Na een goed half uurtje staat alles op en komt het neer op alleen ingooien of beter gezegd uitvaren. Mijn rubberboot danst op het water en ligt te wachten op een ritje naar de overkant. Eerst worden de rigs in orde gemaakt en twee worden voorzien van een Hi-Visual Fiber Ice.

De rigs zijn simpel en eigenlijk back to basic. Een onderlijn van circa 16 cm met een paar cm gestript stukje boven een haak maatje 8. Een krimpkousje van 1 cm om een snellere kanteling te creëren en de rig is in principe klaar. Je kan er ook voor kiezen om een stukje putty op je onderlijn te doen voor een nog snellere inhaking maar ik ben van mening dat dan de natuurlijke beweging van High Visual word beïnvloed.

2.foto.jpgKeep it basic

Ik stap mijn boot in en de visvinder wordt geactiveerd. De temperaturen zijn nog vrij laag en mijn visvinder geeft 12 graden aan. Ondanks dat de noordwesten wind blaast voelt het voorjaarszonnetje lekker warm aan. Na een beetje zoek werk vind ik een plaat die op 1,5 meter diepte ligt. Dit is een interessante plek voor deze tijd van het jaar. De hot spot is gemaakt wanneer mijn lood hard op de bodem tikt , perfect o mundo!!

Na een goed uurtje liggen alle hengels op zijn plaats en mag wat mij betreft snel een karper zich melden. Helaas meld mijn grote vriend de karper zich niet snel maar de avond wel. Ondanks de passerende scheepvaart en gillende schoolmeiden op de fiets blijft het akelig stil en zie ik geen teken van karper. Het is half negen in de avond als ik lastig gevallen wordt door een zwerm slijmerds. Mijn linkse hengel is dan ook een lange tijd de klos.

Ondertussen is Jan Coolen gezellig op visite en ook hij is getuige. Juist de hengel die niet voorzien is van een High Visual loopt de hele tijd te klagen. Na drie keer vind ik het genoeg en wordt ook deze rig voorzien van een High Visual. De hengel wordt opnieuw uitgeroeid en is weer klaar voor gebruik.

Als Jan en ik staan te praten valt mijn middelste hanger op de grond , en zoals de paus altijd doet geeft hij de grond een kusje….. “zeker weer zo’n slijmerd!” Mijn middelste hengel die 130 meter uit de kant ligt is de slijmsjaak zeg maar. “Daar gaan we weer!” zeg ik tegen Jan. Wanneer ik mijn hengel oppak en paar keer mijn molen een zwiep geef voel ik aan de ander kant een goede bonk. Ik begin nu te twijfelen of dit een slijmerd is. Terwijl ik druk op de hengel zet en langzaam iets naar binnen takel voel ik iets zwaar protesteren. “Ja hoor! , karper!!” De vis begint nu pas te beseffen dat hij gehaakt is en zoekt naar een uitweg. De vis geeft aardig wat actie en als hij enkele keren op de oppervlakte een buik dansje weg geeft is het overduidelijk. Het is een bak van een schub!

3.foto.jpg
Een mooie voorjaarbak, schon aon de hoak!!

Na deze sessie ben ik verschillende malen nog terug gegaan en ook wist ik op dezelfde plek mijn voorjaars vissen te pakken. Alle vissen werden dan ook gevangen op de High Visuals. Maar omdat ik ook ander doelstellingen voor mezelf had gemaakt liet ik deze stek een heel jaar lang met rust. Ik ben namelijk ook actief geweest op andere wateren maar ook daar wist ik met de High Visuals mijn vissen te pakken. Maar naast de High Visuals van Fiber ice kan ik ook zeggen dat de bollen ook superieur zijn. In een ander artikel van mij kom ik hier nog op terug... Nee, voor mij staat Fiber Ice op nummer een!

Zomerdeals

Zoals misschien de meeste weten heeft Jacco ieder jaar een zomerdeal. Afgelopen jaar waren dat de chocolate/Nutz. Ook heeft hij nagedacht over een bijpassende High Visual; "Banaan/Choc". Ook deze bol sprak mij aan. Een bol die naar cacao ruikt en vol vette ingredienten zit, zoals pinda’s en tijgernoten meel. Dit zijn toch twee top ingrediënten waar ik zeer over te spreken ben en waar onze water vriend maar al te dol op is. Ja, de keuze was vrij snel gemaakt. Ik moest deze bollen hebben en niet te vergeten de High Visuals natuurlijk. 

Op bezoek bij Jacco

Aangezien er een tripje naar Frankrijk geplant stond met Jan Coolen en Eddy Kieft was een bezoek bij Jacco op zijn plaats. Tijdens ons bezoek bij Jacco vliegt de koffie ons om de oren. En de gesprekstoffen gaan niet over luiers en de was doen. Nee, eindeloze gesprekken tot laat in de avond over vissen en nog eens vissen. Het is iedere keer gezellig wanneer ik mijn voetstappen hier binnen zet. Het is dan ook weer half elf wanneer ik de zak Chocolate/Nutz overhandigt krijg en een potje High Visuals in mijn zak steek. Na de auto helemaal afgeladen te hebben met 100 kg bollen voor Frankrijk rijden we weer terug naar huis.

4.foto.jpgBanaan/Choc, Back to the old days!

Kanaalobsessies - Deel 2

Het is 28 Augustus 2012 als ik mijn boot weer te water laat. Deze keer heb ik gekozen om eens op een illegaal stukje van het kanaal te gaan vissen. Dit verlaten stukje was vroeger een van mijn favoriete stek en hier wist ik dan ook heel wat mooie vissen te vangen. Nu 10 jaar later sta ik weer oog in oog met deze omgeving. Sommige dingen kan je gewoon niet los laten en dit vraagt om wraak. Na twintig minuten roeien ben ik eindelijk bij mijn Old Skool stekje. Wanneer ik in het rond kijk besef ik hoeveel het is verandert, niets is meer hetzelfde. Alle overhangende struiken zijn weg en hebben plaats gemaakt voor lange en lelijke stalen kanten. Hier is niets van de natuur terug te vinden. Alles is van staal en beton.

Ik klim de kant op en begin met het installeren van al mijn spullen. De tent blijft thuis want hier slaap ik in de buitenlucht. Ik heb mijn spullen gehalveerd en alles zit dan ook in een draagtas. Als ik illegaal ga dan wil ik zo min mogelijk spullen mee hebben. Het duurt niet lang of alles ligt op zijn plek. 

De chocs/Nutz bollen liggen lekker te zweten onder water. En natuurlijk zijn alle rigs weer voorzien van Fiber ice High Visuals Hook Baits. Nu hoor ik je denken; waarom geen Banaan/Chocs? Ik vis het liefst met verschillende soorten aas. Ik ben dan ook niet bang om zoet en zout te mengen en dit tegelijk in te zetten. Zo kan ik met Smell bollen voeren en als haakaas zoet gebruiken. Of natuurlijk andersom. Zo vis ik bijvoorbeeld met tijgernoten en zoete boilies erom heen maar hang ik weer een Smell High Visual aan mijn haak. Het is net dat pittig nootje uit een zak Russian Roulette.. Voor mijn gevoel vis ik net wat anders dan anderen.

“Gas erop!” Het is acht uur als ik een volle fluiter krijg. Ik pak mijn hengel en zet er voorzichtig druk op en de vis hangt. Het duurt niet lang of de vis zwemt al snel tegen de oppervlakte. Een schub doet zijn best om te ontkomen maar tevergeefs want een paar minuten later ligt hij op mijn mat. Na het wegen van de vis slaat mijn klok door naar 13 kilo. Dit is een goede start en aangezien het vroeg is belooft de nacht heel wat. Mijn gevoel spreekt de waarheid als om 23.00 weer de volgende op de mat ligt.

5.foto.jpgEen echte torpedo

De nacht brengt veel vissen op en weinig slaap. Als de teller op 7 staat is het 5.00 in de ochtend. De nacht verliep zeer vermoeiend, althans voor mij dan. Om het uur stond mijn mx over de zeik te schreeuwen en mijn slip probeert iedere keer erboven uit te komen.

6.foto.jpgDe eerste spiegel project uitzetting, de unster slaat na 3 jaar al door naar 11 kilo

Om half 6 is het weer raak en mijn hengel die tegen de overkant ligt schreeuwt uit woede. Dit keer voelt de vis goed aan. En mijn verwachting naar een mooie vis wordt dan ook later dubbel dik bevestigd. Een echte kanaalspiegel ligt op mijn mat. Nummer 8 heeft zich nu gemeld en ik heb nog zeker een halve dag te gaan, dit belooft wat!

7.foto.jpgWat een schilderij!

8.foto.jpgDeze olifant wist ook niet van opgeven…

De ochtend verloopt hetzelfde als de nacht. 12 vissen hebben zich ondertussen gemeld en 1 vis wist met de vlag ervan door te gaan. Het is net 12 uur in de middag geweest en weer sta ik met een kromme hengel. En dit keer is het dik aan. Wanneer ik mijn slip voorzichtig dicht draai blijft de vis meters trekken. De vis is niet te stoppen en blijft zijn eigen weg volgen. Het duurt dan ook zeker 20 minuten voordat ik de vis eindelijk onder mijn top heb. Het lijkt erop dat ik niks te vertellen heb en maar moet zwijgen. Iedere keer dat ik druk op mijn hengel zet komt er een plakkaat aan bellen naar boven en zandwolken vervuilen mijn zicht. “Ongelooflijk wat is deze vis sterk!” roep ik tegen mezelf.

Na een keer of tien pompen krijg ik de vis te zien. “Damn , dit is zeker een 20 kilo bak!” Een dikke schub heeft de touwtjes in handen en wil deze echt niet loslaten. De vis laat mij alle hoeken zien en wil niet toegeven. Ondertussen bedenk ik me dat dit niet te lang moet gaan duren. Mijn gevoel zegt dat de kans op het uitscheuren van de haak steeds groter wordt.

Wanneer ik de dikke schub voor tweede keer tegen de oppervlakte weet te krijgen eindigt het groot feest….. Mijn lood komt boven het water uit en het ergste wat een karpervisser kan over komen is mijn weg gekruist. De vis is los en ik zie hem net nog naar beneden zakken. “Verdomme!!!!”

Aan alles komt een eind en het duurt dan ook niet lang voordat mijn spullen weer in de boot ligt. Ondertussen creëer ik een gif hoop in mijn hoofd door wat mij is overkomen. De laatste vis van de sessie is weten te ontkomen. Er gaat van alles door mijn hoofd terwijl ik in mijn boot terug roei. 1 ding is zeker, dit verhaaltje is nog niet uit. Nee deze man trekt binnenkort weer zijn stoute laarzen aan! 

Korte samenvatting:

Ik ben zeer te spreken over de High Visual. Zoals ik al eerder zei, ik ben van mening dat dit top aasje echt zijn vruchten doet afwerpen. Je kan een groot verschil maken tegenover een gewone fluo. Zo heb je genoeg voordelen met dit aasje. Ze worden sneller opgenomen en geven een totaal andere beweging onder water. Wanneer je op een sliblaag vist zullen de High Visuals langzaam zakken en op de sliblaag blijven liggen. 

Je kan ook Single Hook vissen door de sterke attractors die er in verwerkt zijn. Een ding is zeker, sinds Jacco dit product in zijn assortiment heeft zul je bij mij geen fluo meer in mijn tas vinden.

Tight lines and care about your carp!

Lex van Beek 

  • Online betalen via uw eigen bank
  • Vanaf nu kunt u gemakkelijk en veilig betalen met pin!
  • Geen verzendkosten meer als u meer dan €100,- besteed in onze webshop!
  • Youtube filmpjes
  • Facebook
  • Mister Cash

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2011 - 2021 TTB BAITS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel